×
 
 

 

euMama.ro » Intrebari » Bebelusi » Diversificarea alimentatiei » Ce pot sa-i dau sa manance la bebe de 4 luni? Nu bea prea mult lapte formula?

Diversificarea alimentatiei

Intrebari despre diversificarea alimentatiei
creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Ce pot sa-i dau sa manance la bebe de 4 luni? Nu bea prea mult lapte formula?

Băiatul meu s-a nascut cu 3,260 si am ieșit din spital cu 3,200. De la 2 luni ii dau lapte formula Nan AR deoarece nu se satura de la laptele meu si a luat 200g in doua saptamani. In 13.07 face 4 luni si are 6,850g. M?nanca la 2 ore jumate si bea 900 ml pe zi, uneori nu se satura sau vrea mai repede de doua ore (pl?nge). Imi este frica sa-i dau mai mult lapte. Ce ii pot introduce de la 4 luni? A luat bine in greutate? Nu este prea grasut? Are 62 cm. Cu ce sa ?ncep diversificarea?Ajut-o

pe Valentina88 sa gaseasca raspunsul la intrebare.

Autentifica-te

si

raspunde

corect!


Raspunsuri de la mamici

1.
 

doar lapte pana la 6 luni si putina apa acum cand sunt peste 30 de grade. ai incercat suplimente care sa stimuleze lactatia?

cu cat manaca mai mult lapte praf, cu atat mai putin lapte vei avea ...oricum continua alaptarea cat mai mult, macar pentru imunitate

alapteaza la cerere! lapte praf doar la 3 ore!

2.
 

daca locuiti la sat e bine sa gasiti o  capra si sa-i dati lapte crud de capra in loc de lapte praf.

stiu ca multi va zice ca nu e bine. Soacra mea i-a hranit pe sotul meu si pe fratele lui geaman de la 3 luni cu lapte de capra crud, si sunt sanatosi. acum au cite 34 ani .(fratele sotului meu s-a nascut foarte mic si slab, a fost tinut si in incubator, dar laptele de capra la pus pe picioare).

Stiu ca este o ferma de capre care realizeaza lapte de capra in orase, poate gasiti la ei.

Dar alaptati cit mai mult, alaptati in primul rind apoi sa-i dati oricare supliment de lapte sau altceva ce va hotariti.

 


3.
 

mie la 3 luni mi-a spus sa-i dau lapte praf fiindca nu a adaugat destul in  greutate. Atunci fetita mea nu a dorit sa bea laptele praf, dar lapte de vaca beia cu placere.

si multi mai sfatuit ca eu sa maninc mai bine: brinzeturi, carne, oua, lapte, legume, fructe, nuci si asa  am facut. cind m-am dus la medic la 4 luni m-au intrebat ce ii dau adaugator, ca se vedea ca a adaugat in greutate, si a crescut. s-a facut mai frumoasa.

dar eu am alaptat-o cu lapte, doar atit. 

 Raspunde:
10 raspunsusri esentiale pentru sarcina ta