×
 
 

 

euMama.ro » Pentru copii » Nume de copii in 2017: influenta numelui asupra personalitatii

Nume de copii in 2017: influenta numelui asupra personalitatii

creeaza-ti un cont si bucura-te de avantajele eumama.ro

Cele mai populare nume de copii in 2017 oscileaza intre nume straine si nume traditional romaneste atat pentru fete, cat si pentru baieti.

Ce se poate in materie de nume de copii in 2017? Fie nume straine, fie nume traditional romanesti la fete si la baieti. Astfel, Emma si Sophia stau anul acesta cot la cot cu Ilinca si Miruna, in timp ce, in cazul baietilor, Liam si Noa concureaza cu Tudor, Mihail sau Rares.

IATA CELE MAI POPULARE NUME DE COPII IN 2017:

Nume de fete 2017: Emma, Olivia, Ava, Beatrice, Evelyn, Edith, Sophia, Iris, Ilinca, Miruna

Nume de baieti 2017: Liam, Noa, Ethan, Lucas, Tudor, Mihail, Rares, Gruia, Horia, Calin

Insa parintii care cauta nume mai deosebite pentru copiii lor, opteaza de regula pentru nume straine, precum Ariana, Ingrid, Serena, Alana, Alisa sau Alisia, Matiana la fete, sau Matius, Tiberius, Albert, Alfred sau Eusebiu la baieti.

NUME DE COPII IN 2017: DE CE ESTE DIFICILA ALEGEREA NUMELUI
Indiferent de optiuni, alegere numelui copilului este dificila. Parintii trebuie sa ia in calcul nu doar cum o sa-l strige cand este mic si adorabil, ci si cum o sa se integreze ca adolescent, ca adult in societate. Din acest motiv diminutivele sunt, spre exemplu, de evitat pentru ca scad din impozanta viitorului adult. Spre exemplu, intr-un fel suna “Daniel” cand te prezinti si total altceva transmite “Danut”.

NUME DE COPII IN 2017: INFLUENTA NUMELUI ASUPRA PERSONALITATII
Mai mult, numeroase studii au arata ca numele influenteaza dezvoltatea omului de la copil spre maturitate. Numele influenteaza starea psihica a copilului si a viitorului adult, dar si perceptia oamenilor despre frumusete.

Un nume care contine mai multe vocale precum “u” sau “o” sugereaza seriozitate, dar si inchistare sau tristete, in timp ce numele cu “a” si “e” sugereaza deschidere emotionala, volubilitate.

Un studiu citat de BBC a aratat ca numele foarte rare pot avea o influenta negativa asupra copilului in drumul sau spre maturitate. Spre exemplu, in cazul fetelor, obsesia sau gelozia maladiva au fost mai frecvente la cele care aveau nume rare decat cele care purtau nume mai comune. Pe langa astfel de informatii, mai sunt si preconceptii transmise din mosi-stramosi, cum ar fi ca numele de fata “Mara” atrage nefericire pentru ca inseamna “cea plina de amaraciune”.

Fie ca cred, fie ca nu, alegerea numelui copilului trebuie sa ia in calcul, inainte de toate, copilul in sine si dezvoltarea sa catre maturitate, nu preferintele prea serioase sau prea nonconformiste ale parintilor.Tag Cloud

sarbatori copii trimestre sarcina tv copii retete capsune retete dukan parenting jucarii retete avocado semne sarcina tatici dinti copii simptome fertilitate jurnal de bebelusi vaccinuri copii nume copii medici retete south beach scoli cursuri copii sarcina vacanta piese Lego alaptare poze bebelusi gradinita cereale bebelusi umanitar desert emotii de gravida retete copii primul tuns biciclete copii dinti lapte pregatirea nasterii retete cu dovleac carucioare copii juniori in afaceri pachetel scoala mamici

Anunta-ti prietenele!Comentariile mamicilor!

 
Postarea nu a primit niciun comentariu pana acum.
 

Spune-ne parerea ta!

Spune-ne parerea ta! Autentifica-te acum!


10 raspunsusri esentiale pentru sarcina ta